Sriubos dieta

Šioje dietoje sriubas galima rinktis bet kokias, tiesiog reikia laikytis protingų maisto produktų proporcijų ir porcijų. Ši dieta gera tuo, kad padės numesti svorio išvengiant įprastų kitas dietas lydinčių simptomų – silpnumo, galvos svaigimo, greito nuovargio ir dirglumo. Be to, sriubos – tikras balzamas skrandžiui ir žarnynui, juk būtent ten pirmiausia įvyksta pokyčiai laikantis dietos. Visos sriubos (ypač trintos) - puiki gastritų, kolitų, cholecistitų ir vidurių užkietėjimo profilaktika, t.y. negandų, kurios užpuola organizmą pradėjus laikytis griežtų dietų. Valgiaraštis: Pusryčiai pasirinktinai vienas iš šių produktų: 100 g neriebios varškės, natūralaus jogurto indelis, daržovių salotos, virtas kiaušinis, 100 g konservuotų kukurūzų, 50 g neriebios virtos dešros, 25 g kieto sūrio. Be pasirinkto produkto dar reikia suvalgyti riekelę skaldytų grūdų duonos, šviežių vaisių, išgerti arbatos arba kavos be cukraus. Pietūs: šalta sriuba - tyrė. Pirmiausia, ją labai patogu imti į darbą – šaltos sriubos nereikia šildyti. Antra, tokią sriuba organizmai lengvai įsisavina, o ji turi ne daugiau kaip 50 kcal. Porų sriuba: 200 ml vandens išverdama 50 g smulkiai supjaustyto poro, morka ir bulvė. Neišpilant vandens, viskas sutrinama trintuve. Pasūdoma ir pagardinama šaukštu neriebios grietinės ir susmulkintų petražolių. Nemėgstančios porų, gali išsivirti grybų sriubos. Jai reikės: 200 ml vandens, 100 g konservuotų šampinjonų – sutrynus grybus, pridedamas 1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas neriebaus pieno, druskos, pipirų, krapų. Prie šios sriubos pietums galima suvalgyti vieną iš šių produktų: 50 g liesos virtos jautienos, 50 g virtos vištos krūtinėlės, 2 garuose troškintus maltinius, 100 g lašišos, 100 g troškintų galvijų kepenų, 100 g su svogūnais apkeptos ešerio filė, 150 g varškės apkepo. Papildomai galima suvalgyti dar 150 g troškintų arba virtų daržovių, riekelę skaldytų grūdų duonos ir išgerti stiklinę daržovių ar vaisių sulčių. Vakarienė: karšta sriuba. Ji suteiks malonų sotumo jausmą, nors kalorijų joje vos 230. Rumuniška sriuba: 100 g vištienos verdama 20 minučių 300 ml vandens. Ant saulėgrąžų aliejaus pakepamos supjaustytos daržovės – pomidoras, morka, svogūnas ir bulvė ir viskas sudedama į sultinį. Pridedamas vienas valgomas šaukštas manų kruopų. Verdama ne daugiau kaip 10 minučių ant lėtos ugnies, pabaigoje – pasūdoma. Dar galima išmėginti sriubą iš lašišinio upėtakio. Į 50 ml verdančio vandens įmetama 200 g špinatų. Jie sutrinami trintuve, pridėjus 3 v.š. virtų ryžių ir 150 ml nuriebinto pieno. Į šią tyrę pridedama 50 g. susmulkinto virto upėtakio, pasūdoma, pridedama pipirų ir užvirinama. Sriuba paruošta! Vegetarės ir sūrių mėgėjos gali išbandyti sūrio ir lakštinių sriubą: į 300 ml verdančio vandens sumetama 50 g susmulkintų porų (arba svogūnų laiškų), morka, 20 g makaronų. Verdama dešimt minučių ant lėtos ugnies. Po to sriuba supilama į ugniai atsparų indą, pasūdoma, papipirinama ir pabarsčius 20 g tarkuoto sūrio dešimčiai minučių įdedama į orkaitę. 

Komentarai (1)

romas 2013-02-06 13:09
Valgyčiau, kiekviena diena. http://idomu.blg.lt