Levo Chazano dieta

 Ši dieta veiksminga tik turint mažiausiai 10 kilogramų viršsvorio, o atsikratyti galima tiek, kad iš jos besilaikančio žmogaus ūgio (centimetrais) atėmus naująjį svorį būtų gauta 100 (+/- 2). Pavyzdingai besilaikant šios dietos, per mėnesį svoris turėtų sumažėti mažiausiai 10 kg. Pirmiausia patariama pasitikrinti savo kūno masės indeksą (KMI) ir sužinoti, ar tikrai yra bent 10 kilogramų antsvorio, taigi, ar dieta bus veiksminga. Ji pranašesnė už kitas pirmiausia dėl to, kad sudaryta iš kelių etapų, taip svorį metant pamažu, nekenkiant sveikatai. Be to, paskutiniai etapai skirti pastoviam svorio palaikymui. Sunkiausios būna pirmos 76 dietos valandos, o pilnai organizmo adaptacijai reikalingos 2 savaitės. Dietos etapai: 1 etapas. Trukmė: kol numetama trečdalis nepageidaujamo antsvorio. Valgiaraštis: Pusryčiai: sumuštinis su sūriu, dešra arba kumpiu (duona – bet kokia, plonai tepti sviesto. Kas antrą dieną keičiamą – vieną rytą sumuštinis daromas su dešra, kitą rytą – su sūriu), stiklinė šviežiai spaustų sulčių (apie 250 ml). Kartą per savaitę, po varškės iškrovos dienos, vietoje sumuštinių pusryčiams valgomi du virti arba be riebalų kepti kiaušiniai be duonos. Pietūs: žuvis arba mėsa (pagaminto patiekalo, įskaitant padažą, svoris turi būti 150 – 160 gramų), 90 ml (maždaug pusė vienkartinės stiklinės (arba 6 šaukštai)) mažiausiai trijų rūšių šviežių daržovių (tik žirneliai gali būti konservuoti, o burokėliai ir žiediniai kopūstai virti) salotos, kurias galima gardinti bet kokiais prieskoniais ir žalumynais, stiklinė šviežiai spaustų sulčių (apie 250 ml). Vakarienė: 90 ml baltosios arba raudonosios mišrainės (valgomos pakaitomis kiekvieną dieną), duona (tokia pati kaip ir per pusryčius), 250 ml kefyro, pieno ar kito nesaldaus gėrimo. Baltosios mišrainės sudėtis: virta bulvė, mėsa arba dešra, konservuoti žirneliai, kiaušinis, raugintas agurkas. Padažas – 2 arbatiniai šaukšteliai grietinės arba majonezo. Raudonosios mišrainės sudėtis: virta bulvė, burokėlis ir morka, raugintas kopūstas ir raugintas agurkas, svogūnas. Padažas – 2 arbatiniai šaukšteliai aliejaus. Prie šios mišrainės valgomi arba 1 valg. šaukštas žuvies konservų, arba 3 – 4 šprotai. Vieną kartą per savaitę, per varškės iškrovos dieną, dienos valgiaraštis: 200 – 250 gramų 9 % riebumo varškės, 9 – 10 lukštenti graikiniai riešutai, 2,5 valgomojo šaukšto medaus, 2 dideli arba 3 maži obuoliai, 0,5 l pieno arba kefyro. Viską suvalgyti per 5 – 6 kartus, polygiai paskirstant per dieną. Galima valgyti atskirai arba viską sumaišyti, tik obuoliai su varške nederinami. Net galima gerti pieną su medumi. Tiek paprastą, tiek varškės iškrovos dieną galima gerti kavą, arbatą be priedų, mineralinį gazuotą ar negazuotą vandenį, rūkyti, kramtyti kramtomąją gumą 2 etapas. Trukmė: kol numetama dar trečdalis nepageidaujamo svorio. Kiekvieną dieną prieš miegą reikia išgerti po vieną tabletę bet kokių multivitaminų su mikroelementais, per mėnesį atlikti 10 – 12 masažo procedūrų.  Du kartus per savaitę (tik ne varškės iškrovos dieną ir ne jos išvakarėse ar iš karto po jos) vakarienei vietoje mišrainių reikia suvalgyti 4 nesaldžius sausainius, 50 gramų varškės sūrelio be glaisto, 3 arbatinius šaukštelius razinų ir išgerti stiklinę kefyro arba pieno. Per pietus geriama tik 90 ml skysčių, tačiau papildomai reikia suvalgyti vaisių arba uogų pasirinktinai: 1 apelsinas, 2 mandarinai, pusė greipfruto, 1 obuolys arba kriaušė, 80 gramų vynuogių, 100 gramų uogų be kauliukų (pvz. braškių) arba 130 gramų uogų su kauliukais (vyšnių, slyvų ir pan.). 3 etapas. Trukmė: apie mėnesį, kol numetamas beveik visas antsvoris.  Sumažėja pietums valgomos mėsos, žuvies ir daržovių kiekis, du kartus per savaitę į valgiaraštį įtraukiama po 250 ml sriubos ar sultinio (kartą per savaitę valgoma daržovių sriuba, o kartą – mėsos sultinys). Sultinį reikia gaminti iš veršienos arba vištienos, galima gardinti įvairiais prieskoniais bei žalumynais. Daržovių sriuba turi būti gaminama be mėsos. Jos ingredientų asortimentas neribojamas – kopūstai, morkos, salierai, žirneliai, burokėliai ir t.t. Būtina į sriubą dėti bulvių. Tomis dienomis, kuomet valgoma sriuba ar sultinys, keičiasi ir antras pietums valgomas patiekalas. Taigi, tokios dienos valgiaraštis: 250 ml sultinio, 65-70 gramų mėsos arba žuvies, 5 valgomieji šaukštai šviežių daržovių. Būtina išgerti stiklinę šviežiai spaustų sulčių arba pusę stiklinės sulčių ir atitinkamą svorį vaisių. Antras valgiaraščio variantas: 250 ml daržovių sriubos, 65-70 gramų mėsos arba žuvies, 5 valgomieji šaukštai virtų ryžių arba grikių, sultys arba sultys ir vaisiai. Sriubos ar sultinio dienoms geriausia rinktis savaitgalį ir negalima jų daryti iš karto prieš ar po varškės iškrovos dienos. 4 etapas. Stabilizacija – pamažu pereinama prie svorio palaikymo. Trukmė: apie pusmetį. Daromos papildomos iškrovos dienos, kurių valgiaraštį galima kiekvieną savaitę keisti arba palikti vienodą. Svarbiausia per dieną išgerti apie 1,5 l skysčių. Iškrovos dienos pavyzdžiai: mėsos diena – 250 gramų virtos mėsos ir 0,5 l vaisių sulčių; kefyro diena, kai per visą dieną leidžiama išgerti tik 5 stiklines kefyro; duonos diena – 250 gramų bet kokios duonos ir 0,5 l pieno arba kefyro; daržovių diena – 200 gramų šviežių pomidorų, 200 gramų agurkų, 150 gramų baltažiedžio kopūsto, 100 gramų morkų, 50 gramų ridikėlių, 50 gramų salotų lapų arba rūgštynių, 65 – 70 gramų grietinės, pagardinimui galima bet kokių žalumynų. 0,5 l daržovių sulčių; vaisių – uogų diena – 0,9 – 1 kg bet kokių vaisių, uogų be kauliukų, 0,5 l pieno arba vaisių sulčių. 5 etapas. Svorio palaikymo etapas. Svoris jau bus toks, kad jį atėmus iš ūgio (centimetrais) gaunama +/-2. Laikantis L. Chazano dietos, svarbu nepamiršti kelių taisyklių: Valgį galima gaminti įvairiai – kepti, virti, troškinti; Mišraines ar salotas galima pagardinti įvairiais riebalų turinčiais produktais; Sultis galima gerti tik šviežiai spaustas arba 100 % iš pakelio; Draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, silkę, cukrų ir kitus saldiklius, daktarišką dešrą, margariną; Negalima suvartoti mažiau nei 1200 kcal. Tik varškės ir antra iškrovos diena sudarytos iš 1050 kcal; Po varškės iškrovos dienos pusryčiams būtina suvalgyti kiaušinių be duonos; Rekomenduojama valgyti ne ką tik iškeptą, o kiek pastovėjusią duoną; Sviestas turi būti natūralus, o ne riebalų mišinys; Sūris – tik fermentinis arba baltas (varškės); Draudžiamas bet koks nusižengimas valgiaraščiui ir įvairios atsitiktinės užkandos; Būtina per dieną (reguliariai kas 2 valandas)išgerti mažiausiai 1,5 l skysčių (neskaitant išvardintų valgiaraštyje), bet ne daugiau kaip 2 l; Privaloma valgyti tris kartus per dieną, tik nustatytu laiku (+/- 15 minučių), kurį reikia pasirinkti vos pradėjus laikytis dietos; Tarpas tarp valgymų negali būti didesnis nei 5,5 valandos; Nuo 40 dietos dienos būtina gerti polivitaminus, o neseniai pagimdžiusioms juos vartoti reikia iš karto; Reikia nuolat atlikinėti veido ir kūno procedūras – du kartus per savaitę darytis spygliuočių vonią, o kasdien po 15 minučių – masažą mediniais rutuliukais; Nuo pat pirmos dietos dienos galima gerti kalcį; Rekomenduojama atsisakyti kelionių, kad reikiamas mitybos ritmas nebūtų sutrikdytas; Bent jau pirmajame etape nerekomenduojama sportuoti; Numetus 15 kilogramų būtina atlikti kraujo ir šlapimo tyrimus ir įsitikinti, kad nebuvo padaryta žala organizmui.

Komentarai (2)

Stora 2012-04-19 16:01
per kiek laiko 31 ?
zilile 2012-02-25 18:34
patikrinta nebeturiu 31kg