Vegetariška dieta

 Griežtai laikantis visų rekomendacijų, per 4 savaites galima netekti daugiau nei 6–7 kilogramų. Valgiaraštis turi būti sudarytas taip, kad būtų kuo įvairesnis, t.y. jame būtų tiek vaisių, tiek daržovių, tiek grūdų, tiek žalumynų ir t.t. Dienos pabaigoje galima pasilepinti kokiu nors skanumynu. Valgiaraštis (kiekvienai dienai vienodas): Pusryčiai (pasirinktinai): 200 gramų avižinės košės ir 200 mililitrų žaliosios arbatos; skrudintos duonos riekelė su keliais agurko griežinėliais ir salotos lapu, 40 gramų obuolių apkepo, 200 mililitrų arbatos; 2 riekelės duonos su sėlenomis, viena kriaušė, 200 mililitrų kavos; 100 gramų ruginių džiūvėsių, 100 gramų aviečių ar gervuogių, 200 mililitrų žolelių arbatos; arba viena bandelė, 2 bananai, 200 mililitrų kompoto arba vaisių sulčių. Pietūs (pasirinktinai): 100 gramų kopūstų ir obuolių salotų, viena riekelė ruginės duonos; vienas daržovių kotletas, pagamintas garuose, 150 gramų grikių košės, kivis arba obuolys; 150 gramų virtų pupų, riekelė duonos su sėlenomis, 100 gramų burokėlių salotų su alyvuogių aliejumi; 130 gramų virtų ryžių, 100 gramų šviežių morkų salotų su alyvuogių aliejumi; 100 gramų rusiškų salotų, riekelė stambaus grūdo duonos, apelsinas; 150 gramų ankštinių pupelių, pagamintų garuose, 50 gramų sapinių salotų, viena kriaušė; 150 gramų grikių košės su grybais, 100 gramų obuolių salotų, 100 gramų braškių; arba 150 gramų vegetariško plovo, 100 gramų šparagų salotų su alyvuogių aliejumi, vienas obuolys. Vakarienė (pasirinktinai): 150 greamų spagetti makaronų su pomidorais, 100 gramų agurkų ir ridikėlių salotų, vienas greifrutas; 150 gramų troškintų daržovių, 50 gramų virtų ryžių, 2 kiviai, 200 mililitrų daržovių sulčių; arba 150 gramų žiedinių kopūstų ir makaronų apkepo, riekelė ruginės duonos, vienas agurkas. Prieš miegą: ruginės duonos sumuštinis su daržovių griežinėliais, 200 mililitrų sauso baltojo vyno, apelsinas, 50 gramų vynuogių.

Komentarai