Daržovių dieta

 Daržovių dietą galima vertinti kaip iškrovos dietą, po kurios tampa lengviau mesti svorį. Ji gerai veikia skrandžio ir žarnyno mikroflorą, atsikratoma organizme susikaupusių riebalų, pagerėja odos, plaukų ir nagų būklė. Ši dieta yra gana įvairi, gausi ląstelienos, vitaminų ir maisto medžiagų. Nerekomenduojama daržovių sūdyti ar dėti kokių nors prieskonių. Galima tik jas pagardinti alyvuogių aliejumi. Valgiaraštis: 6 kartus per dieną, laikantis vienodų laiko intervalų tarp valgio ir vienodų porcijų reikia suvalgyti 1,2 – 1,8 kilogramų (per visą dieną) bet kokių daržovių, išskyrus bulves, paruoštų bet kokiu būdu – šviežias, virtas, troškintas garuose, keptas ant grotelių orkaitėje (tik ne keptas ant keptuvės). Iš daržovių galima pasidaryti ir mišraines ar salotas. Pvz.: 100 gramų šviežių burokėlių, 100 gramų virtų burokėlių, 100 gramų šviežių morkų sutarkuoti stambia tarka, susmulkinti 50 gramų svogūnų laiškų, 1 – 2 skilteles česnako, 1 raugintą agurką, pridėti 2 valgomuosius šaukštus žaliųjų žirnelių. Pagardinti alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis arba actu. Viską gerai išmaišyti. Dietos privalumai: Galima valgyti tiek, kiek norisi, tačiau atsargiai, kadangi grįžus prie įprastos mitybos, skrandis reikalaus tokio paties maisto kiekio, o jo kaloringumas bus kitoks, nei daržovių. Be to, suvalgius daug daržovių, organizmas visą energiją skirs virškinti, ne riebalams deginti. Dietos trūkumai: Trūksta reikalingo paros baltymų ir riebalų kiekio, dėl ko kartais norisi suvalgyti ką nors sotaus ir riebaus.

Komentarai (1)

karolis 2016-01-12 15:41
laba, norejau surasti patiekalu kurie nebutu riebus ir tiktu kepenim kurios yra apribeja