Kopūstų dieta

 Laikantis šios dietos, galima per savaitę numesti 5-7 kilogramus. Ilgiau nei savaitę kopūstų dietos laikytis nerekomenduojama, kadangi ji yra pakankamai griežta ir nuobodi – neribotai leidžiama valgyti tik vieną patiekalą – kopūstų sriubą. Bet koks kitas maistas turi būti griežtai ribojamas. Dėl tos pačios priežasties ji yra skirta tik suaugusiems žmonėms, neturintiems sveikatos problemų, bei po savaitės laikymosi privaloma padaryti bent poros savaičių pertrauką. Be abejo, draudžiama vartoti bet kokius alkoholinius gėrimus ir duoną. Kopūstų dietos savaitės valgiaraštis (papildomais produktais geriau nepiktnaudžiauti): 1 diena Kopūstų sriuba. Neribotai. Vaisiai (išskyrus turinčius daug cukraus, tokius kaip bananai) – tik kai tikrai labai norisi. Gerti vandenį, arbatą, kavą (tik be cukraus). 2 diena Kopūstų sriuba. Neribotai. Šviežios, virtos ar troškintos daržovės. Pietums galima suvalgyti keptą bulvę su sviestu. Gerti vandenį, arbatą, kavą (tik be cukraus). 3 diena Kopūstų sriuba. Neribotai. Vaisiai (išskyrus turinčius daug cukraus, tokius kaip bananai) – tik kai tikrai labai norisi. Šviežios, virtos ar troškintos daržovės. Gerti vandenį, arbatą, kavą (tik be cukraus). 4 diena Kopūstų sriuba. Neribotai. Bus jau pakankamai pabodusi, tai užteks tiek, kiek pavyks suvalgyti. Vaisiai – tik bananai. Neribotai. Neriebus pienas. Neribotai arba kiek norisi. 5 diena Kopūstų sriuba. Bent kartą per dieną. Pietums galima save palepinti 300-500 gramų virtos jautienos arba vištienos (be odelės). Švieži pomidorai. Ne daugiau nei 6. 6-8 stiklinės vandens. Būtina. 6 diena Kopūstų sriuba. Bent kartą per dieną. 300-500 gramų virtos jautienos arba vištienos su šviežiomis daržovėmis ar salotomis – 3-4 kartus per dieną. Vartoti daug skysčių. 7 diena Kopūstų sriuba. Bent pora šaukštelių. Rudieji ryžiai su daržovėmis. Neribotai. Nesaldintos vaisių sultys. Neribotai. Kopūstų sriubos receptas Reikės: Pusės kopūsto galvos; 2 žaliųjų pipirų; 6 svogūnų; 3 morkų; 1-2 skardinių konservuotų pomidorų; 1 saliero; 2 kubelių mėgstamiausio skonio sultinio. Visus ingredientus reikia susmulkinti ir virti maždaug dvi valandas ant mažos ugnies. Norint paįvairinti sriubą, ją galima kasdien pagardinti vis kitais prieskoniais. Dietos privalumai: Nejaučiamas alkis, nes sriubą galima valdyti neribotais kiekiais ir kai tik to norisi; Greitai krentantis svoris; Sriubos gamyba neužima daug laiko ir nereikalauja didelių lėšų, ingredientai ir gamybos būdas labai paprasti; Kadangi kopūstų sriubos virškinimui sunaudojama daugiau energijos, nei iš jos gaunama, efektyviai deginami riebalai. Dietos trūkumai: Gali būti jaučiamas silpnumas ir galvos svaigimas; Gana greitai atsibosta valgyti vis tą pačią sriubą; Dėl gaunamų skysčių gausos gali tekti dažnai lankytis tualete; Kelias pirmas dienas rekomenduojama praleisti namie, kadangi virškinamasis traktas gali neigiamai reaguoti į dideles kopūstų dozes; Daugelis medikų tikina, kad laikantis šios dietos svoris krenta tik dėl prarandamų skysčių, o pačioje sriuboje visiškai nėra proteinų, labai mažai vitaminų ir mineralinių medžiagų; Nustojus laikytis, greitai atauga nepageidaujami kilogramai, o dėl vitaminų ir mineralų trūkumo dietos draudžiama laikytis nuolat.

Komentarai