Vegetariškos dietos

Vegetariška dieta

Griežtai laikantis visų rekomendacijų, per 4 savaites galima netekti daugiau nei 6–7 kilogramų. Valgiaraštis turi būti sudarytas taip, kad būtų kuo įvairesnis, t.y. jame būtų tiek vaisių, tiek daržovių, tiek grūdų, tiek žalumynų ir t.t. Dienos pabaigoje galima pasilepinti kokiu nors skanumynu.

Daržovių dieta

Daržovių dietą galima vertinti kaip iškrovos dietą, po kurios tampa lengviau mesti svorį. Ji gerai veikia skrandžio ir žarnyno mikroflorą, atsikratoma organizme susikaupusių riebalų, pagerėja odos, plaukų ir nagų būklė. Ši dieta yra gana įvairi, gausi ląstelienos, vitaminų ir maisto medžiagų. Nerekomenduojama daržovių sūdyti ar dėti kokių nors prieskonių. Galima tik jas pagardinti alyvuogių aliejumi.

Vaisių dieta

Laikantis vaisių dietos negalima valgyti jokio kito maisto, išskyrus vaisius, o išgerti leidžiama tik 2 stiklines skysčio. Manoma, kad tai geriausia daryti kiekvieno sezono pradžioje. Rekomenduojama pasirinkti tik vieną vaisių rūšį, kuri patinka labiausiai, ir juos valgyti su žievele ir sėklomis. Ypač gerai, kad tai būtų saldūs obuoliai. Vasarą taip pat galima pasirinkti kokias nors uogas – braškes, trešnes, žemuoges, o žiemą – citrusinius vaisius – citrinas ar apelsinus.

Bananų dieta

Nusprendus laikytis bananų dietos, pirmiausia reikia tam paruošti organizmą – vieną dieną prieš dietą nevalgyti riebių, keptų, sūdytų, rūkytų ar saldžių produktų, gerti tik žalią arbatą arba negazuotą vandenį. Tuo tarpu baigus laikytis šios dietos ir norint, kad nepageidaujami kilogramai nebegrįžtų, rekomenduojama ir toliau vengti saldumynų bei riebaus maisto.

Ryžių dieta

Didžiausias šios dietos privalumas yra tai, kad jos lengva laikytis, kadangi ryžiuose labai mažai kalorijų (100 g virtų ryžių – vos 109 kcal), taigi pajutus alkį bet kada galima suvalgyti papildomą košės porciją. Pagrindinė sąlyga – ryžiai turi būti su luobele (nešlifuoti), nes tokiu atveju sudeginama daugiau kalorijų nei valgant nušlifuotus ryžius. Tarp valgių patartina gerti žalią arba žolelių arbatą, mineralinį vandenį bei šviežiai spaustas vaisių sultis.